Neobični oglasi za prodaju vozila

Neobične eBay ponude: Vozila

Vozila su često predmet uspešne online prodaje, ali se pored uobičajenih modela u ponudi nađu i rariteti, neobična prevozna sredstva, pa čak i vojna, među kojima su, verovali ili ne, i avioni.

Internet prodavnica eBay mesto je gde pronalazimo ovakve primere oglasa za vozila.

U junu 2005. godine jedan sportski automobil Lotus Esprit bio je ponuđen za neverovatnih 50 penija po principu Buy It Now, uz uslov da se odveze istog dana. Za samo pet minuta auto je pronašao kupca, a sve se dogodilo zbog ljubomore. Supruga Tima Šoua, britanskog di-džeja na radio stanici Kerrang! 105.2, čula ga je kako u etru flertuje sa modelom Džodi Marš, pa je odlučila da mu se osveti.

Iste godine u maju, na nemačkom ogranku platforme eBay prodat je Folksvagen Golf koji je bio registrovan na kardinala Jozefa Racingera (pre nego što je on 19. aprila 2005. godine bio izabran za papu Benedikta XVI). Postignuta cena je iznosila 188.938,88 evra. Ponudio ju je GoldenPalace.com – online kazino poznat po neverovatnim eBay kupovinama.

neobicni auto oglasi

Kompanija Dizni na eBay-u je, na primer, uspešno prodala svoj rashodovani jednošinski voz Monorail Red za 20 hiljada dolara.

Motori poznatih u eBay prodavnici su, takođe, pronašli svoje mesto. Komičar Bili Konoli prodao je 2007. godine svoj unikatni Harley Davidson trotočkaš, koji je koristio na Svetskoj turneji po Australiji, za 17.995 funti (više od 24 hiljade dolara).

Pomenuli smo na početku teksta vojna vozila, pa izdvajamo nekoliko.
U februaru 2004. godine Majk Landa, vlasnik kompanije Landa and Associates, ponudio je na eBay-u vojni avion odbačen u staro gvožđe. Lovac F/A-18 Hornet je imao početnu cenu od milion dolara, a Landa je bio legalni vlasnik, pošto je letelicu kupio na otpadu. Za cenu od 9 miliona dolara po principu Buy It Now ponudio je da avion dovede u vozno stanje. Budući kupac je u opisu čak upozoren da ga održavanje može koštati oko 40 hiljada dolara mesečno ako avion bude koristio samo 2-3 sata. Na ponudu je odmah odreagovao FBI. Upozorili su Majka Landu da avion može prodati isključivo u Sjedinjenim Američkim Državama, američkom državljaninu koji ima boravište na američkoj teritoriji, i da letelica ne sme napustiti američki vazdušni prostor. Aukcija je, posle svega, završena neuspešno.

Ponuda još neobičnija od napred navedene pojavila se u eBay internet prodavnici početkom 2004. godine. Na aukciji se našao nosač aviona težak 16 hiljada tona, u potpunoj funkciji, koji je nekada plovio pod imenom British HMS Vengeance. Sa listinga je uklonjen pošto su u eBay-u zaključili da se brod tretira kao borbeno sredstvo, iako su svi sistemi naoružanja bili demontirani.

Za sličan slučaj na e-Bay-u iz maja 2006. godine ostaje nejasno da li je kupac prevaren. Kineski biznismen Zang Čeng kupio je borbeni lovac MiG-21 Češke vojne avijacije od prodavca pod imenom “inkgirle” iz Sjedinjenih Američkih Država za 24.730 dolara, koji je, zatim, odbio da ga isporuči.